Zemlja za lekovite i začinske biljke Florimo®

Svake godine sve više pažnje posvećujemo održavanju travnatih površina u našem vrtu. Prolećem, nakon što prođe mraz, možemo započeti uređenje tih površina, ali pre početka radova valja uzeti u obzir nekoliko korisnih saveta. Jedna od osnovnih grešaka pri održavanju travnjaka je nepravilno korišćenje zemlje i neadekvatna debljina plodnog sloja. Idealni sloj je debljine 10-15 cm, jer on zadržava vodu i hranljive materije. Što je sloj tanji, to se brže isušuje i gubi na kvalitetu. Često zalivanje i đubrenje postaju neophodni u takvim slučajevima, ali ni to nije savršeno rešenje. Zato je važno da se od samog početka pridržavamo tog minimalnog sloja zemlje prilikom uređenja vrta.

Bitno je poboljšati hranljivost zemlje pre sadnje trave. Za tu svrhu odlično se pokazuje Florimo®, koji se pospe po zemlji i unese (20 l/m²), značajno doprinoseći razvoju biljaka.

Važno je odabrati kvalitetnu zemlju. Izaberite proveren kvalitet!

Pakovanje: 50 litara.

Zemlja za travnjak Florimo®

PH vrednost

(pH 6,74 +-0,5) znači da je pH vrednost zemljišta oko 6,74, ali vrednost varira u malom rasponu, +-0,5 pH jedinica. pH skala ide od 0 do 14, gde se 7 smatra neutralnom vrednošću. pH vrednost od 6,74 ukazuje na blagu kiselost zemljišta.

pH vrednost zemljišta utiče na kiselost ili baznost tla, što ima efekta na rast biljaka i apsorpciju hranljivih materija. Opšte je da blaga kiselost pogoduje biljkama, ali to zavisi od vrste biljaka koje želite da uzgajate.

Upotreba

  • Prilikom sadnje trave i gazona, pospite 20 litara/m2 zemljišta, zatim dobro izmešajte.

  • Prilikom održavanja travnjaka, rano proleće i rano jesen, pospite 10 litara/m2 po travnjaku, zatim dobro zalijte.

Sastojci

Sphagnum mahovina treset, ravni treset, kompostirani goveđi stajnjak, glina, smeša veštačkog đubriva.

Flint-Stone

Flint-Stone d.o.o.

Majšanski put 28, 24000 Subotica

Kontakt:

Veleprodaja telefon: 024/410-07-07
Maloprodaja telefon: 024/670-285
Mobilni: 063/542-075