Zemlja za rasad i setvu semena Florimo®

Ova vrsta zemljišta idealna je kako za setvu semena povrća, uzgoj rasada, kalemljenje i ožiljavanje, tako i za proizvodnju povrća u zatvorenom prostoru. Svežija struktura, bogatija vlaknima, pruža optimalan uzgojni medijum sa naglaskom na formiranje korena i obezbeđivanje potrebnih hranljivih materija za rast. Mlade biljke osetljivo reaguju na loše odabrani supstrat. Zemljište za rasad i setvu semena, zbog svoje strukture i sadržaja hranljivih materija, idealno je sredstvo za početak vaših biljaka. Ako planirate postaviti svoje uzgojene biljke u vrtu, obezbedite im najpogodniji uzgojni medijum.

Važno je odabrati visokokvalitetno zemljište. Izaberite proverenu kvalitetu!

Pakovanje: 20 litara, 50 litara.

Zemlja za rasad i setvu semena Florimo®

PH vrednost

(pH 6,5 +-0,5) znači da je pH vrednost zemljišta oko 6,08, ali vrednost varira u malom rasponu, +-0,5 pH jedinica. pH skala se kreće od 0 do 14, gde se 7 smatra neutralnom vrednošću. Niži pH vrednosti ukazuju na kiselo zemljište, dok više pH vrednosti ukazuju na alkalno zemljište.

Vrednost pH može uticati na hemijske osobine zemljišta i može imati uticaj na apsorpciju hranljivih materija od strane biljaka. Različite biljke preferiraju različite pH opsege. U članku verovatno detaljno objašnjavaju značaj pH vrednosti zemljišta i njen uticaj na rast i razvoj biljaka.

Upotreba

Kao sredstvo za setvu semena, pikiranje i za uzgoj rasada.

Sastojci

Sphagnum mahovina treset, ravninski treset, kompostirani treset, glina, smeša mineralnih đubriva.

Flint-Stone

Flint-Stone d.o.o.

Majšanski put 28, 24000 Subotica

Kontakt:

Veleprodaja telefon: 024/410-07-07
Maloprodaja telefon: 024/670-285
Mobilni: 063/542-075