Zemlja za orhideje Florimo®

Orhideje mesecima rastu i pripremaju se da nas zadive svojim cvetnim sjajem. Često ih poklanjamo, a oni koji ih zavole žele se pobrinuti da biljka ima optimalne uslove za rast, kako bi i dalje uživali u njenim cvetovima.

Briga o orhidejama zahteva pažnju i korišćenje jednog od najspecifičnijih supstrata za gajenje. Budući da orhideje potiču iz epifitnog okruženja (biljke koje rastu na drveću, ali im ne parazitiraju), ne zahtevaju tradicionalan zemljani supstrat. Orhideje preferiraju rast u labavoj strukturi, stoga je Florimo Orchidea zemljište idealan supstrat koji sadrži pažljivo odabrane komponente poput kore crvene smreke, perlit, kokosovih vlakana i vlaknastog treseta.

Da li ste znali da se preporučuje presađivanje orhideja svake godine? Ako orhideja uvek ima svež supstrat, bogatije će cvetati i postaće lepša, snažnija i bujnija.

Važno je odabrati visokokvalitetno zemljište. Izaberite proverenu kvalitetu!

Pakovanje: 3 litre.

Zemlja za orhideje Florimo®

PH vrednost

(pH 4,69 +-0,5) znači da je pH vrednost zemljišta oko 6,08, ali vrednost varira u malom rasponu, +-0,5 pH jedinica. pH skala se kreće od 0 do 14, gde se 7 smatra neutralnom vrednošću. Niži pH vrednosti ukazuju na kiselo zemljište, dok više pH vrednosti ukazuju na alkalno zemljište.

Vrednost pH može uticati na hemijske osobine zemljišta i može imati uticaj na apsorpciju hranljivih materija od strane biljaka. Različite biljke preferiraju različite pH opsege. U članku verovatno detaljno objašnjavaju značaj pH vrednosti zemljišta i njen uticaj na rast i razvoj biljaka.

Upotreba

Za orhideje, anturijume i bromelije.

Sastojci

PinDekor borova kora, kokosova vuna, vlaknasti Sphagnum treset, perlit, PG-Mix đubrivo.

Flint-Stone

Flint-Stone d.o.o.

Majšanski put 28, 24000 Subotica

Kontakt:

Veleprodaja telefon: 024/410-07-07
Maloprodaja telefon: 024/670-285
Mobilni: 063/542-075