Zemlja za kaktus Florimo®

Posebno formulisana smeša zemljišta bogata hranljivim materijama.

Kaktusi su nezahtevne biljke i uspevaju i u teškim uslovima, na mestima sa slabim snabdevanjem hranljivim materijama. Iako se u ovim uslovima razvijaju sporo i svoj karakterističan izgled usvajaju postepeno, pod negovanim uslovima brzo napreduju i rastu u kraćem vremenskom periodu.

Većina vrsta kaktusa preferira blago kiselu pH vrednost zemljišta (5,5-6,5).

Prilikom presađivanja, rukavicama uhvatite biljku, izvadite je iz saksije, opustite korenov sistem. Presadite biljku, a zatim pritisnite zemljište. Možete ukrasiti površinu perlama, kamenčićima (ne kredom). Počnite sa umerenim zalivanjem tek nakon 3-4 dana. Nakon 4-6 nedelja, đubrivom za kaktuse, prihranite biljku. Izbegavajte prekomerno zalivanje.

Važno je odabrati visokokvalitetno zemljište. Izaberite proverenu kvalitetu!

Pakovanje: 3 litre.

Zemlja za kaktus Florimo®

PH vrednost

(pH 6,92 +-0,5) znači da je pH vrednost zemljišta oko 6,08, ali vrednost varira u malom rasponu, +-0,5 pH jedinica. pH skala se kreće od 0 do 14, gde se 7 smatra neutralnom vrednošću. Niži pH vrednosti ukazuju na kiselo zemljište, dok više pH vrednosti ukazuju na alkalno zemljište.

Vrednost pH može uticati na hemijske osobine zemljišta i može imati uticaj na apsorpciju hranljivih materija od strane biljaka. Različite biljke preferiraju različite pH opsege. U članku verovatno detaljno objašnjavaju značaj pH vrednosti zemljišta i njen uticaj na rast i razvoj biljaka.

Upotreba

Za presađivanje i uzgoj kaktusa i sukulenata.

Sastojci

Sphagnum mahovina treset, ravninski treset, kompostirani goveđi stajnjak, rečni pesak, smeša mineralnih đubriva.

Flint-Stone

Flint-Stone d.o.o.

Majšanski put 28, 24000 Subotica

Kontakt:

Veleprodaja telefon: 024/410-07-07
Maloprodaja telefon: 024/670-285
Mobilni: 063/542-075