Zemlja za baštu i povrće Florimo®

Već rano u proleće razmišljamo i pripremamo teren za naš vrt i kuhinjski vrt. To znači da treba pripremiti zemljište pre sadnje. Preporučuje se kopanje pojedinačnih rupa za biljke prečnika 25-30 cm i iste dubine. Napunite ih odgovarajućim supstratom tako da iznad nivoa tla izbije za 8-10 cm.

Florimo Kertni cvećni i povrtni supstrat je specijalni supstrat za sadnju i gajenje vrtne cveća, žbunja i povrća. Za oba tipa biljaka, kako ukrasnih tako i povrća, pruža odlično tlo za njihov jednoličan razvoj. Zahvaljujući labavoj strukturi, pri presađivanju dolazi do snažnijeg razvoja korena, dobra zadržavanja vode omogućava ravnomernije zalivanje biljaka, a odličan sadržaj hranljivih materija jača njihov kasniji razvoj.

Da li ste znali da Florimo Kertni cvećni i povrtni supstrat sadrži Sphagnum mahovinu treset, ravni treset, kompostirani goveđi stajnjak, glinu i veštačko đubrivo?

Nije svejedno koju kvalitetu zemlje za cveće kupujete. Izaberite proveren kvalitet!

Pakovanje: 20 litara

Zemlja za baštu i povrće Florimo®

PH vrednost

(pH 6,92 +-0,5) znači da je pH vrednost zemljišta blago kisela. Ova vrednost se nalazi u blizini neutralnog opsega na pH skali, gde je 7 neutralna tačka. Različite biljke preferiraju različite pH vrednosti za optimalan rast. Poznavanje pH vrednosti vašeg vrta je važno jer može uticati na apsorpciju hranljivih materija od strane biljaka i generalni razvoj biljaka.

Upotreba

Namena je za sadnju i gajenje baštenskog cveća, žbunja i povrća.

Sastojci

Sphagnum mahovina treset, ravni treset, kompostirani goveđi stajnjak, glina, veštačko đubrivo.

Flint-Stone

Flint-Stone d.o.o.

Majšanski put 28, 24000 Subotica

Kontakt:

Veleprodaja telefon: 024/410-07-07
Maloprodaja telefon: 024/670-285
Mobilni: 063/542-075