Zemlja za balkonsko cveće i muškatle Florimo®

Muškatle su jedne od najpopularnijih cvetnih biljaka za balkonske saksije. Počnite pripremu biljaka za letnji sjaj u proleće. Za muškatle je važno da imaju labavu strukturu cvetnog zemljišta kako bi lako proširile vodu. FLORIMO® zemljište za balkonsko cveće, oslobođeno neprijatnih mirisa, poboljšava zadržavanje vode i pruža više hranljivih materija, što pomaže biljkama da procvetaju i ojačaju u svom razvoju.

Preporučujemo upotrebu nove cvetne zemlje prilikom sadnje i izbegavajte korišćenje zemlje iz vrta u saksijama kako biste sprečili unošenje eventualnih patogena u saksiju.

Ovo je posebno preporučljivo prilikom sadnje muškatli i jednogodišnjih cvetnih ukrasnih biljaka.

Važno je odabrati visokokvalitetnu cvetnu zemlju. Izaberite proverenu kvalitetu!

Pakovanje: 10 litara, 20 litara, 50 litara.

Zemlja za balkonsko cveće i muškatle Florimo®

PH vrednost

(pH 6,9 +-0,5) znači da je pH vrednost zemljišta oko 6,9, ali vrednost varira u malom rasponu, +-0,5 pH jedinica. pH skala se kreće od 0 do 14, gde se 7 smatra neutralnom vrednošću. Niži pH vrednosti ukazuju na kiselo zemljište, dok više pH vrednosti ukazuju na alkalno zemljište.

Vrednost pH može uticati na hemijske osobine zemljišta i može imati uticaj na apsorpciju hranljivih materija od strane biljaka. Različite biljke preferiraju različite pH opsege. U članku verovatno detaljno objašnjavaju značaj pH vrednosti zemljišta i njen uticaj na rast i razvoj biljaka.

Upotreba

Kao sredstvo za sadnju muškatli i biljaka na balkonu.

Sastojci

Sphagnum mahovina treset, ravninski treset kompostirani goveđi stajnjak, glina, smeša mineralnih đubriva.

Flint-Stone

Flint-Stone d.o.o.

Majšanski put 28, 24000 Subotica

Kontakt:

Veleprodaja telefon: 024/410-07-07
Maloprodaja telefon: 024/670-285
Mobilni: 063/542-075